Hjem Varer Lala Berlin
Lala Berlin

Lala Berlin


Lala Berlin er et tysk luksusbrand kreeret af designeren Leyla Piedayesh - også kaldet Lala. Leyla blev født i Teheran i 1970, og flygtede som ni-årig sammen med sin familie fra Iran til Tyskland under den islamiske revolution. Både Berlin og Teheran er således store inspirationskilder til hendes lækre designs, hvilket også tydeligt ses. Brandet er udover sine partisanertørklæder med kufiya-print i 100% blød cashmere nemlig kendt for sin urbane berlinerstemning, strik og grafiske mønstre. Partisanerprintet går igen et utal af gange i alt fra stofnet/muleposer, mobilcovers, computersleeves, tasker, tæpper, puder osv., og er således også brandets signatur/DNA. Som Leyla selv har udtalt, er printet enormt tidløst og smukt, hvorfor det også sagtens kan arbejdes med igen og igen på forskellige måder - og bør altså ikke ses som et politisk budskab.
Leyla fik idéen til de populære cashmere Lala Berlin tørklæder efter at have set Johnny Depp iført et klassisk partisanertørklæde i et magasin. Det undrede hende, hvorfor en stor og rig berømthed bar et så almindeligt stykke tilbehør fra hendes hjemland, nu han kunne købe hvad som helst - f.eks. halstørklæder i rent kashmir. Og det fik hende til at sætte sig ved tegnebordet og skabe det første tørklæde.
I 2004 fik hun sin debut under et fashiontradeshow i Berlin med sin egen unikke strikkollektion, men det store gennembrud kom dog først i 2007 under Mercedes Benz fashion week, hvor hun nu stod klar med noget mere helt og færdigt. Siden da har mærket været sikret intens opmærksomhed - og bliver ligefrem kaldt "kult" og "fænomen". Brandet er en succes verden over og tøjet, taskerne, skoene mm. bæres af stort set alle: Instagrammere, superstjerner, modebloggere, fashionistas og ikke mindst den helt almindelige forbruger, som gerne vil betale for god kvalitet og hverdagsluksus. Hos Lala Berlin går Leyla nemlig aldrig på kompromis med kvaliteterne og vælger udelukkende at arbejde med overlegne materialer i sine tøjkollektioner som cashmere, silke, blød bomuld og jersey.
Hos Abra-kadabra.dk er vi stolte af at have Lala Berlin til både baby, børn, unge og voksne i vores sortiment, som spænder over alt fra de luksuriøse "hand screen printed" kasmir tørklæder til tasker, covers, accessories osv.